David Pallett staat in de halve finale van de UK Open 2018. In de eerste kwartfinale rekende hij vrij eenvoudig af met Steve West: 10-5.

De eerste vier legs van de partij gingen relatief gemakkelijk met de darts mee. In de laatste leg voor de onderbreking dreigde West een break te plaatsen, maar Pallett voorkwam dit door achtereenvolgens een 180 en een 101-finish te gooien: 3-2.

Ook de tweede mini-sessie ging met 3-2 naar de man uit Newport. Pallett brak ‘Simply the West’, die meerdere malen tevergeefs een ‘no-look 180’ probeerde te gooien, met een 88-finish in de tiende leg om zo 6-4 voor te komen.

West kreeg vervolgens meerdere mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd, maar miste kans op kans. Zijn landgenoot profiteerde en liep uit tot 9-5. Met een 14-darter, afgerond met een 67-finish, maakte de 28-jarige het af.

Het verschil werd vooral gemaakt op de dubbels: Pallett gooide 45% raak, terwijl West het moest doen met 24%. Voor Pallett is het zijn eerste halve finale op televisie. De Engelsman, die niet in het bezit is van een tourkaart, kwam voorheen ‘slechts’ tot de laatste 32 van televisietoernooien.

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de UK Open 2018.

Tags: | |

Schrijver: Bart Timmer