John Part was afgelopen weekend één van de hoofdrolspelers op de UK Open. Na overwinningen op onder meer Ron Meulenkamp en Mervyn King, reikte de drievoudig wereldkampioen tot de kwartfinale.

Part kreeg in Robert Owen een gunstige loting bij de laatste acht. De Welshman bleek echter veel te sterk (10-3, red.) en maakte een einde aan de opmars van de Canadese darter.

”Ik ben met een groot gedeelte blij met hoe ik gespeeld heb, enkel de laatste dag was niet goed. Mijn tegenstander Robert Owen deed het uitstekend tegen mij, hij blies mij omver. Ik had geen energie meer over, Robert heeft terecht gewonnen”, zegt ‘Darth Maple’ in gesprek met Sky Sports.

”Ik heb me in jaren niet zo goed gevoeld. Enkel mijn uithoudingsvermogen moet nog verbeterd worden. De afgelopen jaren heb ik veel last gehad van mijn schouders, ellebogen en knieen. Hoe meer ik speel, hoe beter ik ga worden. De aanpassingen aan mijn levenstijl gaan ook helpen.”

Part hoopt nu om later dit jaar terug te keren op een televisietoernooi. De Canadees gaat zeer waarschijnlijk weer in actie komen op de World Cup of Darts. Hij hoopt ook op een terugkeer op het WK Darts.

”Ik zou dolgraag weer deelnamen aan het wereldkampioenschap. Zodra ik meedoe aan het toernooi, heb ik een kans om te winnen. Dat heb ik in het verleden bewezen. Dit is mijn doel, want verder klimmen op de wereldranglijst is een lastige taak.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek