Robert Owen stuitte de opmars van John Part op de UK Open. De drievoudig wereldkampioen haalde voor het eerst sinds 2012 weer de kwartfinale van een televisietoernooi.

Part boekte onder meer zeges op David Evans, Ron Meulenkamp en Mervyn King om de laatste acht te halen op de UK Open. In de kwartfinale verloor ‘Darth Maple’ kansloos met 3-10 van Owen. Na afloop van deze partij blikte de Canadees terug op zijn toernooi.

”Misschien had ik op sommige momenten beter kunnen spelen. Echter hield Robert mij continu onder druk, ik wist niet op gang te komen. Hij speelde mij uit de wedstrijd en liet fantastisch spel zien.”

”Ik wist niet in mijn ritme te komen, maar dat lag ook aan de tegenstander. Met deze wedstrijd ben ik teleurgesteld, maar uiteraard ben ik heel blij met het bereiken van een kwartfinale op een groot toernooi. Het is een stap in de goede richting voor mij.”

Chris Dean/PDC

Foto: Chris Dean/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek