Één van de verrassende namen bij de laatste acht op de UK Open is John Part. De 51-jarige Canadees laat bij vlagen het spel zien waarmee hij een decennia geleden vele PDC-titels wist binnen te halen.

In de vijfde ronde wist Part zich op karakter langs Mervyn King te knokken. De Engelsman stond 7-5, maar de zege ging uiteindelijk met 10-8 naar ‘Darth Maple’. Op de juiste momenten wist Part als vanouds de foutjes van zijn tegenstander af te straffen.

”Mervyn was nooit echt scherp op zijn finishes in deze wedstrijd. Ik was in staat om zijn fouten af te straffen”, zei de drievoudig wereldkampioen na afloop.

”Een paar legs wist ik dankzij geweldige finishes te stelen, dat is de reden waarom ik door ben. Ik weet dat ik in de kwartfinale kan laten zien wat ik in huis heb.”

”Het is de uitdaging om deze vorm door te zetten en uiteraard ook mijn plan voor de volgende wedstrijd. Mijn wedstrijd tegen Mervyn was niet mijn beste partij van het toernooi, maar misschien kwam dat door de vermoeidheid. Dat betekent echter niet dat ik daar tijdens slotdag van de UK Open nog last van ga hebben”, klonk het mysterieus.

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de UK Open 2018.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek