Josh Payne gaat zijn tweede eindzege op het PDC-circuit gebruiken om zich ook meer te laten gelden op de majors. De Engelsman won afgelopen weekend Players Championship 12 na een 6-5 zege op Peter Wright in de finale.

”Ik wil mijn groei doorzetten, ik weet dat ik nog meer kan winnen. In vergelijking met de Pro Tour, vind ik het lastiger om op televisietoernooien te spelen. Het is een kwestie van aanpassen en zorgen dat ik er klaar voor ben.”

”Ik heb genoeg kwaliteit in huis om op TV goede resultaten neer te zetten. Het moet gewoon een keer goed vallen. Ik wil geen opvulling zijn, mijn doel is om mezelf te laten zien en toernooien te winnen.”

Nadat Payne in 2016 zijn eerste Pro Tour-titel wist te winnen en vervolgens zijn debuut maakte op het WK 2017, ging het bergafwaarts met de runner-up op het jeugdwereldkampioenschap. Hij kwam vervolgens niet meer in actie op een televisietoernooi.

”Vorig jaar verliep moeizaam. Ik heb hard gewerkt om uit het dal te kruipen en daar pluk ik nu de vruchten van, daar ben ik trots op. Elk deel van mijn voorbereiding is belangrijk. Darts is zowel een fysiek als mentaal spelletje.”

”Mijn vorige eindzege voelde heel anders. Toen had ik geen verwachtingen en genoot ik van mijn eigen spel, alles voelde goed. Nu legde ik mezelf extra druk op, omdat ik moest winnen. Ik was mentaal sterk genoeg om de laatste leg naar mij toe te trekken.”

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek