Sinds half maart ligt het PDC-rankingcircuit stil door het coronavirus. Grote bijeenkomsten zijn verboden en sommige landen hebben de grenzen gesloten.

Langzaamaan beginnen landen echter de aanscherpte regels terug te draaien. En dus wordt er ook voorzichtig weer gesproken over het opstarten van de PDC Tour. Afgelopen week maakte de Britse regering bekend dat professionele sporters vanaf juni weer toernooien mogen spelen op Britse bodem, mits de sociale afstand (in het Verenigd Koninkrijk is dat twee meter) in acht wordt genomen.

Dat betekent echter nog niet dat de Pro Tour direct hervat kan worden. Buitenlanders moeten namelijk eerst verplicht twee weken in quarantaine. Het kan dus nog wel even duren voordat er weer rankingtoernooien gespeeld worden. Voorzitter Barry Hearn rekent op een herstart in juli en verwacht zelfs weer toernooien met enige vorm van publiek te kunnen organiseren, zo vertelt hij aan de Britse krant The Guardian.

Hoewel de bond nu succes heeft met de PDC Home Tour, wil Hearn daar niet op blijven teren. ”Na een tijdje is de nieuwsgierigheid eraf. Dan zullen mensen beseffen in hoeverre de sfeer in de sport gemist wordt.”

”Ik verwacht dat we vanaf ongeveer juli, wanneer de Brite regering de volgende fase van het plan om de lockdown te verlaten aankondigt, weer toernooien met publiek kunnen organiseren. We weten echter niet of dat met 50, 25 of 1 procent van de totale capaciteit is”, aldus Hearn.

Lawrence Lustig/PDC

PDC-voorzitter Barry Hearn. Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek