De coronacrisis heeft ook zijn impact op de dartssport. Maandag werd immers de zevende speeldag van de Premier League uitgesteld en verschoven naar 1 oktober. PDC-baas Barry Hearn zoekt constant naar oplossingen.

Hearn, die ook als voorzitter van World Snooker constant moet inspelen op de actualiteit betreffende de coronacrisis, zit met de handen in de haren. “Ik volg de richtlijnen die de overheid uitvaardigt en neem zeker geen onverantwoorde risico’s. Toch wil ik zo lang als mogelijk doorgaan met de toernooien, desnoods zonder publiek. Ik heb ook een verantwoordelijkheid ten opzichte van de spelers, zeker de lager geklasseerde, die geen lange periode zonder inkomen aankunnen”, aldus Hearn tegenover The Sun.

“De impact van deze coronacrisis op de maatschappij is overweldigend” vervolgt Hearn. Uiteraard wil ik dat iedereen gezond blijft, maar ik snap heel goed dat mensen willen blijven werken. Veel van hen hebben immers ook een gezin waarvoor ze moeten zorgen en dat kost uiteraard geld. Net zo voor professionele dartsspelers, ook zij hebben hun inkomen hard nodig.”

Ook als organisator zal dit Hearn veel geld kosten. “Als we toernooien achter gesloten deuren moeten afwerken missen we natuurlijk zeer veel inkomsten. Dat is echter bijzaak, het belang van de spelers staat voorop.”

Lawrence Lustig/PDC

PDC-voorzitter Barry Hearn. Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Bram Coenen