Leighton Bennett gaat in de toekomst meedoen aan de Grand Slam of Darts”, dat voorspelt PDC-bestuurder Matthew Porter in gesprek met Sky Sports.

De 13-jarige Bennett kende een memorabel seizoen met de eindzege tijdens het BDO-jeugdwereldkampioenschap, een overwinning op Phil Taylor tijdens een demonstratietoernooi en plaatsing voor het grote WK bij de British Darts Organisation.

Door deze prestaties werd de jonge Engelsman genoemd als één van de mogelijke BDO-spelers op de Grand Slam of Darts. Zelfs PDC-voorzitter Barry Hearn vroeg de rivaliserende bond om Bennett te selecteren. Na gesprekken met alle partijen werd uiteindelijk besloten om hier van af te zien.

Porter denkt echter dat Bennett’s tijd nog gaat komen. ”We vonden het nu nog te vroeg. Dat besluit werd unaniem genomen door iedereen die erbij betrokken was.”

”Er is geen twijfel over het fantastische talent van Leighton. Maar hij is slechts dertien jaar, dus laten we alles nog in perspectief plaatsen. Het is niet nodig om nu te overhaasten.”

”Hij heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt dit jaar, maar het is beter om kleine stapjes vooruit te nemen. Als hij stappen blijft maken, dan weet ik zeker dat hij ooit in de Grand Slam of Darts gaat spelen.”

RTL7Darts

Foto: RTL7Darts

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek