De PDC heeft de laatste vier groepen voor de poulefase van de PDC Home Tour bekendgemaakt. Gary Anderson maakt aanstaande zaterdag zijn toernooidebuut.

Door internetproblemen leek Anderson niet mee te kunnen doen aan het digitale dartstoernooi. Dit is echter verholpen, waardoor Anderson zich alsnog heeft aangemeld voor de PDC Home Tour.

De Schot speelt zaterdag in de 30ste poule tegen Dirk van Duijvenbode, Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts. Ook Danny Noppert krijgt nog een kans tijdens dit evenement. De Fries treft vrijdag Ryan Meikle, Cristo Reyes en John Henderson in zijn groep.

Gerwyn Price, Bradley Brooks, Joe Cullen en Keegan Brown zitten in de 31ste groep, die op zondag wordt gespeeld. Maandag besluiten Peter Wright, Adam Hunt, Krzysztof Ratajski en Justin Pipe de poulefase.

Elke avond werken vier darters een poule af, waarbij elke wedstrijd over best of 9 legs wordt gespeeld. De poulefase duurt 32 dagen. Elke groepswinnaar gaat door naar de tweede fase van de competitie.

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Vrijdag 15 mei
Groep 29

Danny Noppert v Ryan Meikle
John Henderson v Cristo Reyes
Ryan Meikle v Cristo Reyes
Danny Noppert v John Henderson
John Henderson v Ryan Meikle
Cristo Reyes v Danny Noppert

Zaterdag 16 mei
Groep 30

Gary Anderson v Dirk van Duijvenbode
Dimitri Van den Bergh v Kim Huybrechts
Dirk van Duijvenbode v Kim Huybrechts
Gary Anderson v Dimitri Van den Bergh
Dimitri Van den Bergh v Dirk van Duijvenbode
Kim Huybrechts v Gary Anderson

Zondag 17 mei
Groep 31

Gerwyn Price v Bradley Brooks
Joe Cullen v Keegan Brown
Bradley Brooks v Keegan Brown
Gerwyn Price v Joe Cullen
Joe Cullen v Bradley Brooks
Keegan Brown v Gerwyn Price

Maandag 18 mei
Groep 32

Peter Wright v Adam Hunt
Krzysztof Ratajski v Justin Pipe
Adam Hunt v Justin Pipe
Peter Wright v Krzysztof Ratajski
Krzysztof Ratajski v Adam Hunt
Justin Pipe v Peter Wright

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek