Woensdag staat de 27ste speelavond van de PDC Home Tour op het programma. Ron Meulenkamp krijgt zijn tweede kans om een poule te winnen.

Naast Meulenkamp zitten ook Steve Beaton, Scott Waites en Ross Smith in de 27ste groep van de PDC Home Tour. Doordat niet alle 128 PDC Tour Card-houders zich hebben aangemeld voor het digitale dartstoernooi, heeft de bond besloten de nummers twee van de eerdere poules een tweede kans te geven.

In de afgelopen weken wisten onder meer Dave ChisnallGeert NentjesJelle KlaasenJonny ClaytonMartijn KleermakerNathan Aspinall, Glen Durrant en Rob Cross hun groep door te komen.

Elke avond werken vier darters een poule af, waarbij elke wedstrijd over best of 9 legs wordt gespeeld. De poulefase duurt 32 dagen. Elke groepswinnaar gaat door naar de tweede fase van de competitie.

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Woensdag 13 mei
Groep 27

20:30 Steve Beaton v Scott Waites
20:55 Ross Smith v Ron Meulenkamp
21:20 Scott Waites v Ron Meulenkamp
21:45 Steve Beaton v Ross Smith
22:10 Ross Smith v Scott Waites
22:35 Ron Meulenkamp v Steve Beaton

Sven Neuschäfer/PDC Europe

Foto: Sven Neuschäfer/PDC Europe

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek