Woensdag staat de twintigste speelavond van de PDC Home Tour op het programma. Het is de beurt aan onder meer Jermaine Wattimena.

Naast Wattimena zitten ook Joe Cullen, Ryan Murray en John Michael in de twintigste groep van de PDC Home Tour. In de afgelopen weken wisten onder meer Dave ChisnallGeert NentjesJelle KlaasenJonny ClaytonMartijn KleermakerNathan Aspinall en Glen Durrant hun poules door te komen.

De Gelderlander is woensdag invaller voor Jeffrey de Zwaan. Laatstgenoemde was ingedeeld in deze poule, maar moest zich vanwege een schouderblessure afmelden.

Elke avond werken vier darters een poule af, waarbij elke wedstrijd over best of 9 legs wordt gespeeld. De poulefase duurt 32 dagen. Elke groepswinnaar gaat door naar de tweede fase van de competitie.

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Woensdag 6 mei
Groep 20

20:30 Joe Cullen v Ryan Murray
20:55 Jermaine Wattimena v John Michael
21:20 Ryan Murray v John Michael
21:45 Joe Cullen v Jermaine Wattimena
22:10 Jermaine Watimena v Ryan Murray
22:35 John Michael v Joe Cullen

Kelly Deckers/PDC

Foto: Kelly Deckers/PDC

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek