De PDC-kalender voor 2020 is bekendgemaakt door de dartsbond. Het nieuwe seizoen gaat op 16 januari van start met zowel de Europese als Britse Q-School.

Dat is meteen de eerste wijziging voor komend seizoen. Dit jaar werden beide Q-Schools op verschillende data georganiseerd. De Masters is traditiegetrouw het eerste PDC-televisietoernooi van het jaar. Deze wordt van 31 januari tot 2 februari afgewerkt.

Het nieuwe seizoen van de Premier League Darts begint op donderdag 6 februari. Op 25 en 26 maart wordt opnieuw Ahoy Rotterdam bezocht. De finaleavond staat op 21 mei gepland.

Naast Rotterdam is ook Leeuwarden gastheer van een PDC-toernooi. De Friese stad heeft zelfs meerdere toernooien toegewezen gekregen. Van 11 tot en met 13 september wordt daar een Euro Tour gespeeld, terwijl enkele dagen later twee Pro Tour-toernooien op het programma staan.

In totaal worden er komend seizoen dertig Players Championship-toernooien en twaalf Euro Tour-evenementen georganiseerd. Dat laatste is er één minder dan in 2018, aangezien er dit jaar dertien Euro Tours gespeeld worden. Wel bezoekt de PDC een nieuwe locatie met dit circuit. In mei maakt Boedapest zijn debuut op de kalender.

Voor de deelnemers aan het Challenge Tour- en Development Tour-circuit zijn er weinig veranderingen. Beide circuits bestaan in 2020 nog steeds uit twintig toernooien.

Tags:

Author: Pieter Verbeek