Woensdag hakte de PDC definitief de knoop door. De komende editie van de World Matchplay wordt zonder publiek en niet in Blackpool gespeeld.

Het prestigieuze evenement vindt achter gesloten deuren plaats in Milton Keynes. Vanwege de nog geldende maatregelen om uitbraak van het coronavirus tegen te gaan is er geen publiek welkom bij de World Matchplay. Tegenover Sky Sports legt PDC-directeur Matt Porter deze beslissing uit.

”We hebben er alles aan gedaan. Het was makkelijk om al in april of mei te zeggen dat het achter gesloten deuren zou plaatsvinden. Het heeft echter niet veel gescheeld. We hadden steun van de speellocatie in Blackpool en de lokale autoriteiten. Echter bleek het een brug te ver. Er was geen tijd meer en er moest een definitieve beslissing gemaakt worden”, zo stelt Porter.

De PDC vindt het jammer dat dit besluit genomen moest worden, maar verwacht niet dat het toernooi daardoor minder spektakel oplevert. ”De spelers gaan nog steeds hun uiterste best doen om het toernooi te winnen. We gaan proberen om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken om naar te kijken. Spelers zijn ook meer gewend om in stille ruimtes (zoals op de Pro Tour, red.)te spelen. Dus voor hen zal het geen cultuurshock zijn.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek