De PDC heeft dinsdag bekendgemaakt dat Tour Card-houders geen inschrijfkosten meer hoeven te betalen voor de Pro Tour-toernooien en de qualifiers voor Euro Tour-evenementen.

Eind november werd bekend dat de kosten voor deelname aan Q-School verhoogd werden. Daar staat nu dus tegenover dat de spelers die een Tour Card bemachtigen, bijna vijfduizend euro aan kosten voor deelname aan toernooien zien wegvallen. Ook spelers die PDPA-lid zijn, hoeven geen inschrijfgeld te betalen voor de kwalificatietoernooien.

In 2017 betaalden spelers 105 pond voor deelname aan een Pro Tour-toernooi. Met 22 Players Championship-evenementen en zes UK Open Qualifiers liepen de kosten hiervoor op naar 2940 pond, omgerekend ruim 3300 euro.

In 2018 staan er dertien Euro Tour-toernooien op het programma. Tour Card-houders die hiervoor niet automatisch geplaatst zijn, moesten in eerste instantie dertien keer 125 euro aan inschrijfgeld betalen. Die barrière is nu geslecht, waardoor op het Europese circuit 1625 euro bespaard wordt. In totaal vallen er dus 4925 euro aan inschrijfkosten weg voor komend seizoen.

Voor de Challenge Tour en de Development Tour blijven de inschrijfkosten wel bestaan. Deelname aan de Challenge Tour kost vijftig pond per evenement, de Development Tour kost 25 pond per toernooi.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek