Met de PDC Summer Series gaat de PDC Pro Tour volgende week opnieuw van start. Voor toernooidirecteur Graham Fairhurst is het een zeer stressvolle periode.

Fairhurst is er wel overtuigd dat alles goed zal verlopen tijdens de PDC Summer Series. “We hebben heel veel onderzoek gedaan hoe we de opgelegde coronamaatregelen het meest accuraat kunnen opvolgen. De eerste uren zal het waarschijnlijk voor zowel spelers als organisatie nog wat onwennig zijn, maar ik verwacht dat nadien alles wel zal loslopen”, aldus Fairhurst in de Weekly Dartscast.

Voor Fairhurst was en is het nog steeds een spannende periode. “Dit is mijn grootste uitdaging ooit binnen de PDC. Het vergt toch bijzonder veel organisatie om alles in goede banen te leiden. We hebben enkele nieuwe regels ingevoerd, zo moeten de spelers aan een vast bord opwarmen, wordt de loting eerder verricht en moeten spelers die uitgeschakeld zijn de zaal meteen verlaten. We vragen van iedereen een extra inspanning maar uiteindelijk moet toch het plezier overheersen dat we terug toernooien kunnen spelen.”

Tags: ,

Author: Bram Coenen