Doordat de organisatie van de Dutch Open Darts heeft besloten om de eerste dagen van het toernooi te streamen, mogen enkele PDC-spelers niet meer meedoen in Assen. Dat besluit bevestigde PDC-voorzitter Barry Hearn aan Dartsnieuws.

Het betreft Tour Card-houders Mike van Duivenbode, Jelle Klaasen, Vincent Kamphuis, Vincent van der Voort en Yordi Meeuwisse. De laatste twee vormden een koppel bij het herenkoppeltoernooi, evenals Klaasen en Kamphuis. Van Duivenbode zou gaan koppelen met Danny van Trijp. Zij hadden in eerste instantie toestemming gekregen om mee te doen aan het koppeltoernooi op de Dutch Open.

Deze toezegging is door het nieuws over de livestream ingetrokken. PDC-darters mogen volgens hun spelerscontract niet zonder toestemming aan stream- of TV-toernooien deelnemen die georganiseerd worden door een andere dartsbond of organisatie.

Afgelopen weekend was er veel commotie over de deelname van John Michael aan een BDO-toernooi in Roemenië. De Griek had op zijn beurt wel toestemming gekregen van de PDC. Onder meer Jeffrey Sparidaans deed hierover zijn beklag.

Tags:

Author: Pieter Verbeek