De PDC stelt komend seizoen liefst veertien miljoen pond aan prijzengeld beschikbaar op het gehele circuit. Een recordhoogte en bovendien een stijging van twee miljoen pond ten opzichte van 2018.

Tijdens het afgelopen WK Darts was de prijzenpot gevuld met tweeënhalf miljoen pond. Vervolgens maakte de PDC bekend dat ook het prijzengeld voor de UK Open en World Matchplay dit jaar omhoog was gegaan.

Daar blijft het niet bij, want ook tijdens de World Grand Prix, EK Darts, Grand Slam of Darts en de Players Championship Finals is er dit seizoen meer prijzengeld te verdienen voor de PDC Order of Merit. Tevens stijgt de prijzenpot voor de Premier League Darts, World Cup of Darts en de World Series of Darts Finals.

Het beschikbare prijzengeld per Euro Tour-toernooi is van 135.000 pond naar 140.000 pond gegaan. De prijzenpot voor de Players Championship-toernooien blijft gelijk, maar er zijn liefst acht extra vloertoernooien aan de kalender toegevoegd.

Daarnaast blijft de PDC de regionale circuits financieren. Komend seizoen worden er circuits in onder meer Scandinavië, Oost-Europa en Azië onder de vlag van de PDC gespeeld.

Gouden ticket

”Dit is wederom een grote stap vooruit voor spelers op het PDC-circuit”, vertelt voorzitter Barry Hearn op de website van de professionele dartsbond. ”Een PDC Tour Card is een gouden ticket geworden. Er staan prachtige beloningen te wachten voor spelers die succes hebben.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek