De walk-on girls blijven behouden voor de dartssport, dat bevestigt PDC-voorzitter Barry Hearn in gesprek met het Algemeen Dagblad: ”Zolang ik de baas ben, gaan ze niet verdwijnen.”

”Noem mij old-fashioned, maar ik vind de walk on-girls geweldig en voor entertainment zorgen. Ze horen naar mijn mening bij darts”, aldus Hearn.

Michael van Gerwen vertelde in een eerder interview met het AD dat hij denkt dat de walk-on girls binnen anderhalf jaar verdwijnen. ”Niet dat er kritiek op is, maar darten is klaar voor een volgende stap”, zei Van Gerwen eerder deze maand.

”Een opkomst met muziek en puur en alleen de speler. Daar wil de bond uiteindelijk naar toe. Het is heel dubbel: darten is óók heel erg entertainment, maar de bond wil ook dat meer mensen het als sport gaan zien. Mij interesseert het niet zo. Het is gewoon een volkssport. Mensen kijken er gewoon heel graag naar. En daar gaat het volgens mij om.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek