PDC-voorzitter Barry Hearn ziet maar één grote bedreiging voor de populariteit van de dartssport. ”Dat ze in China iemand vinden die alleen maar perfecte legs gooit, ninedarters. Dat is mijn nachtmerrie. Dat zou de doodsteek zijn”, vertelt de baas van Matchroom Sport in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Het is klinkt gelukkig onrealistisch. Hearn wil de uitstekende staat van de dartssport ermee aangeven. ”Ik ben betrokken bij twaalf sporten (hij bezit tv-rechten van onder andere snooker, golf, boksen en tafeltennis, red.), maar darts verkeert absoluut in de sterkste positie als het gaat om tv-rechten, sponsoring en belangstelling van fans. We boeken progressie in Amerika, Azië en zelfs Afrika qua media-aandacht. En het WK is voor het eerst live uitgezonden in onder meer Frankrijk, Spanje, en Italië.”

Als extra argument wijst Hearn op de ticketprijzen bij het WK Darts. ”We zouden de ticketprijzen bij het WK en andere grote toernooien moeiteloos omhoog kunnen gooien, want alles is uitverkocht”, zegt Hearn. ”Maar dat doen we niet. Wij weten waar we vandaan komen. Darts is het golf van de gewone man. Maar we moeten wel wat aan de zwarte markt gaan doen. Dat werkt verstorend.”

Lawrence Lustig/PDC

PDC-voorzitter Barry Hearn. Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek