Het verloop van de recente editie van de World Matchplay zorgde op sportief en financieel gebied voor tevredenheid bij PDC-voorzitter Barry Hearn.

Er werd een record aantal kaarten verkocht, acht van de tien sessies werden op televisie beter bekeken dan de editie in 2016 en daarnaast was het toernooi in maar liefst honderd landen te zien. De finale van de World Matchplay 2017 werd in Duitsland zelfs door meer dan één miljoen Duitsers op de televisie bekeken.

”De World Matchplay was van begin tot eind fantastisch”, blikt Hearn terug op het zomertoernooi in Blackpool. ”We zijn trots dat we kunnen terugkijken op het toernooi met zulke geweldige cijfers.”

”Het was magisch om te zien dat Phil Taylor drie wereldkampioenen (Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Adrian Lewis) wist te verslaan om de finale te bereiken. Het was ook zeer speciaal dat Taylor vervolgens van Peter Wright won om in zijn laatste jaar zijn zestiende World Matchplay-titel te winnen.”

”Het niveau tijdens het toernooi was ontzettend hoog. De lat is weer een stukje hoger gelegd voor spelers, terwijl het tweede deel van het seizoen – waarbij de televisietoernooien zich snel opvolgen – op het punt staat van beginnen.”

Lawrence Lustig/PDC

PDC-voorzitter Barry Hearn. Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek