PDC-voorzitter Barry Hearn kijkt met een geweldig gevoel terug op het afgelopen WK. De baas van Matchroom Sport spreekt van het ‘grootste en succesvolste WK ooit’.

Hearn vertelde niet alleen dat hij tevreden is met het verloop van het PDC World Darts Championship. Hij maakte ook bekend dat de prijzenpot voor volgend jaar wordt verhoogd en dat het deelnemersveld vergroot wordt.

”De afgelopen editie van het WK Darts was de grootste en succesvolste editie in de historie van deze sport”, vertelt Hearn op de website van de PDC.

”We zijn verwend met een aantal fantastische wedstrijden tijdens het toernooi. Het WK Darts 2018 heeft al onze verwachtingen overtroffen. We hebben nieuwe kijkcijferrecords geschreven en een nieuwe wereldkampioen gekregen in Cross.”

”Cross staat symbool voor de huidige PDC-structuur. Wij geven iedereen de kans om zich te bewijzen, zonder obstakels op te werpen. Dat Rob in één jaar een ontwikkeling doormaakt van Challenge Tour-speler tot wereldkampioen is een geweldig verhaal. Hij is een inspiratiebron voor ambitieuze spelers over de hele wereld.”

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek