Peter Manley stelde onlangs niet gelukkig te zijn met de herstart van het PDC-circuit in juli. De voorzitter van de spelersvakbond (PDPA) vond het te vroeg.

De meervoudig WK-finalist heeft echter spijt van deze uitspraken. In een statement namens de PDPA vertelt Manley dat hij zich niet goed verwoord heeft.

”Ik wil graag duidelijk maken dat ik volledig voorstander ben van de intentie van de PDC om volgende maand weer te starten met toernooien”, zo komt One Dart met een opmerkelijke draai. ”Het plan is bovendien door mijzelf goedgekeurd.

”Op deze manier wil ik mijn excuses aanbieden aan de PDC- en PDPA-leden voor een aantal verkeerd ingeschatte opmerkingen. In het interview (met RTL Nieuws, red.) heb ik de opvatting van mijzelf en de PDPA niet duidelijk genoeg weergegeven. Daar wil ik nu dus gebruik van maken. We merken dat de spelers ook graag snel weer toernooien willen spelen, zo bleek uit onze enquete. De wens werd uitgebroken om zo snel mogelijk – in een veilige vorm – weer toernooien af te werken.”

Al onze zorgen zijn door de spelersvakbond naar voren gebracht en besproken met de PDC. Ik ben zeer tevreden met het feit dat de PDC over alle mogelijke risico’s heeft nagedacht voorafgaand aan de aankondiging over de PDC Summer Series en de World Matchplay.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek