Zondag stond de eerste ranking van het seizoen op het programma. In de Hanzehal in Zutphen deden maar liefst 87 jeugddarters, 182 heren A, 174 heren B, 76 dames, 31 specials en 29 paradarters mee.

Dit zorgde voor een leuke en drukke eerste ranking! De eerste titels van het seizoen gingen naar Aileen de Graaf (dames), Luc Peters (heren A), Robin Veenstra (heren B), Luke van der Kwast (junioren), Lerena Rietbergen (meisjes), Tinus van Tiel (aspiranten), Menno Lammers (specials) en Michelovic van Velzen (paradarts).

Meisjes:
Bij de meisjes stonden twee bekende namen in de finale. Lerena Rietbergen versus Rosanne van der Velde. Ook tijdens het vorige NDB Rankingseizoen hebben beide meisjes meerdere keren tegenover elkaar in de finale gestaan. Lerena Rietbergen was in Zutphen met 3-0 te sterk voor van der Velde. Ze wist in de finale nog een knappe 74-finish te gooien voor de 2-0. Eerder in het toernooi was Lerena al te sterk voor Aranka van der Waals (kwartfinale) en Julia Sengers (halve finale).

Halve finale
Rosanne van der Velde – Cheyenne Doddema 3-2
Lerena Rietbergen – Julia Sengers 3-0

Finale
Lerena Rietbergen – Rosanne van der Velde 3-0

Junioren:
Bij de jongens ging de eerste NDB Ranking winst van het seizoen 2019-2020 naar Luke van der Kwast. Hij wist in de eindstrijd Pim van Bijnen met 4-0 te verslaan en gooide in de finale een prachtige 143-finish. De finaleplaats van Pim van Bijnen is een noemenswaardige prestatie aangezien hij zijn debut maakte bij de junioren. Zo was Pim van Bijnen verantwoordelijk voor de uitschakeling van o.a. Owen Roelofs (3-2), Youri Dirks (3-0) en Jurgen Schuiterd (3-0). Luke van de kwast wist naast Pim van Bijnen ook te winnen van Danny Jansen (3-1), Robin Janssen (3-0) en Sydnee de Vries (3-2).

Halve finale
Pim van Bijnen – Owen Roelofs 3-2
Luke van der Kwast – Danny Jansen 3-1

Finale
Luke van der Kwast – Pim van Bijnen 4-0

Aspiranten:
Bij de aspiranten zijn een aantal bekende namen doorgeschoven naar de junioren zoals Pim van Bijnen en Sydnee de Vries. Daardoor zien we dat andere jongens strijden voor de prijzen. Tinus van Tiel wist in de aspirantencategorie de eerste Ranking van dit seizoen te winnen. Hij versloeg in een spannende strijd Massimo Balsamo met 3-2.

Halve finale
Massimo Balsamo – Milan Alkemade 3-2
Tinus van Tiel – Cédric Saes 3-2

Finale
Tinus van Tiel – Massimo Balsamo 3-2

Heren A:
Luc Peters wist in Zutphen bij de heren A de eerste NDB Ranking te winnen van Wesley Plaisier. De heren zorgden voor een spannende finale en gooiden beide hoge finishes. Zo gooide Wesley Plaisier een 143-finish en liet Luc Peters een 132-finish noteren. Uiteindelijk was er een beslissende set nodig om Luc Peters tot winnaar te kronen. Peters was tijdens de Open Stedendriehoek o.a. te sterk voor Danny Blom, Erik van Rijswijk, Ahmed Ahmaddi en Wessel Nijman.

Kwartfinale
Wesley Plaisier – Ron Wisniewski 5-2
Michel van der Horst – Patrick Schop 5-0
Wessel Nijman – Gino Vos 5-2
Luc Peters – Ahmed Ahmaddi 5-4

Halve finale
Wesley Plaisier – Michel van der Horst 5-1
Luc Peters – Wessel Nijman 5-4

Finale
Luc Peters – Wesley Plaisier 2-1 (3-2, 2-3, 3-1)

Dames:
Regerend NDB Rankingkampioene Aileen de Graaf was bij de dames weer eens de sterkste. De overwinning kwam de dame uit Bunschoten niet aanwaaien. In een spannende finale was ze met 5-4 te sterk voor Vanessa Zuidema. De winnares was eerder op de dag al te sterk voor onder andere Jeanine van de Bunt, Sabrina Mulder en Heidi van Hoof.

Kwartfinale
Aileen de Graaf – Sabrina Mulder 4-0
Heidi van Hoof – Femke Herms 4-3
Vanessa Zuidema – Marjolein Noijens 4-0
Anca Zijlstra – Sharona Veld 4-3

Halve finale
Aileen de Graaf – Heidi van Hoof 4-1
Vanessa Zuidema – Anca Zijlstra 4-1

Finale
Aileen de Graaf – Vanessa Zuidema 5-4

Heren B:
Bij de heren B waren er 174 spelers die de strijd met elkaar aangingen. Winnaar van de ‘Open Stedendriehoek’ werd uiteindelijk Robin Veenstra, zonder dat hij een finale hoefde te spelen. Zijn tegenstander voor de eindstrijd bleek na controle pas 17 jaar en was dus niet speelgerechtigd in de heren B categorie. Spijtig genoeg is de NDB daar pas voor de finale achter gekomen en kon dus niet anders dan hem uit het toernooi halen waardoor er geen finale bij de heren B is gespeeld. De NDB wil graag benadrukken dat het onmogelijk is om iedereen te controleren en dat het ook de eigen verantwoordelijheid is van een speler om uit te zoeken of hij/zij speelgerechtigd is voor de categorie waaraan hij/zij deelneemt.

Paradarts:
Bij de paradarters ging de strijd om de winst tussen Michelovic van Velzen en Pascal van der Hoorn. Het werd uiteindelijk de regerend NDB Rankingkampioen Michelovic van Velzen die wist te winnen met 3-1. Eerder op de dag was hij al te sterk voor onder andere Henk Jagers en Martijn Wouters. Van der Hoorn was in de halve finale te sterk voor Patrick Breekveldt en een ronde eerder was hij verantwoordelijk voor de uitschakeling van Matthijs Wissink. 

Halve finale
Pascal van der Hoorn – Patrick Breekveldt 3-2
Michelovic van Velzen – Henk Jager 3-0

Finale
Michelovic van Velzen – Pascal van der Hoorn 3-1

Specials:
Bij de specials ging Menno Lammers weer eens met de winst aan de haal. Hij wist in de finale te winnen van Albert Penninkhof met 3-1. In de halve finale was Menno Lammers al te sterk voor Jack Spaanderman en in de kwartfinale wist hij te winnen van Mark Tiemens.

Halve finale
Albert Penninkhof – Jack Spaanderman 2-1
Menno Lammers – Aant Jager 2-0

Finale
Menno Lammers – Albert Penninkhof 3-1

Hieronder alles uitslagen:

Heren A

Heren B

Dames

Meisjes

Meisjes verliezersronde

Aspiranten

Aspiranten verliezersronde

Junioren

Junioren verliezersronde

Paradarters

Paradarters verliezersronde

Specials

Specials verliezersronde

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek