Devon Petersen is dit jaar ook van de partij tijdens de World Matchplay. Niet als darter, maar als commentator voor de Britse uitzender Sky Sports.

Het wordt zijn debuut achter de microfoon en daar heeft Petersen veel zin in. Te meer omdat ‘The Spartan’ hoge verwachtingen heeft van de World Matchplay, waar hij een nieuwe winnaar verwacht.

”Er is geen speler meer die er ver bovenuit steekt”, schetst de drievoudig World Cup-kwartfinalist in gesprek met Sky Sports. ”Er doen een aantal debutanten mee die veel ervaring hebben op het dartscircuit. Bovendien is Peter Wright de enige speler uit de top vijf van de wereldranglijst die in een goede vorm steekt.”

”Daarom denk ik dat er dit jaar een nieuwe naam op de beker komt. Puur kijkend naar de vorm van diverse spelers en de goede prestaties van meerdere darters. Wellicht wordt dit het meest open toernooi van het seizoen. Ik kijk er erg naar uit om commentaar te geven tijdens de World Matchplay.”

Naast de gebruikelijke namen zoals Michael van Gerwen en Gary Anderson verwacht Petersen van twee minder bekende namen dat zij hoge ogen kunnen gooien in Blackpool.

”Je hebt bijvoorbeeld Krzysztof Ratajski. Hij is in een uitstekende vorm en met zijn loting kan die echt wat moois laten zien. Een andere naam is Nathan Aspinall, die een World Series-toernooi heeft gewonnen, halve finale heeft gehaald op het WK en de titel heeft gepakt bij de UK Open.”

”Aspinall wordt steeds beter. Twaalf maanden geleden was Nathan een degelijke speler en nu doet hij mee voor de titels. Aspinall en Ratajski zijn voor mij twee outsiders op de World Matchplay.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek