Phil Taylor was dit jaar daadwerkelijk dichtbij een korte comeback, zo heeft de 60-jarige dartslegende onthuld in gesprek met Sky Sports.

De 16-voudig wereldkampioen had echter al een afspraak staan, waardoor er een streep ging door een mogelijke comeback. Taylor had hierover met PDC-voorzitter Barry Hearn gesproken.

”Ik dacht serieus na over de UK Open en heb met Barry erover gesproken. In mijn telefoongesprek met hem vertelde ik dat ik nadacht over deelname aan een Rileys Qualifier (UK Open-kwalificatietoernooi, red.).”

‘Toen we de data nakeken op de agenda, kwam ik erachter dat ik toen al een softtip-toernooi in Japan op de planning had staan. Misschien volgend jaar, maar dat weet ik niet zeker. Dan ben ik 60 jaar en word ik er te oud voor. Op dit moment ben ik van plan om volgend jaar definitief te stoppen”, zo doelt The Power op het feit dat hij regelmatig nog demonstratietoernooien speelt.

Darts-analist vroeg vervolgens in hetzelfde interview aan Taylor of hij nog goed genoeg zou zijn voor de wereldtop. ”Of ik de top acht zou halen? Ik zou weer nummer één worden en hem [Michael van Gerwen] pakken. Hij is mentaal niet zo sterk als ik en daar zou ik hem telkens fijntjes aan herinneren.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek