Ryan Harrington plaatste zich maandag ten koste van Danny Noppert voor de knock-outfase van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton.

Waar Noppert zijn laatste groepsduel van Peter Wright verloor, wist Harrington te winnen van Wayne Warren. Daarmee verzilverde de Engelsman zijn eerdere zege op Noppie in de groepsfase.

”Dit was één van de moeilijkste wedstrijden uit mijn leven”, stamelde Ryan Harrington na afloop. ”Het was beangstigend. Ik was erg nerveus, maar het was fantastisch om voor zo’n geweldig publiek te spelen.”

Zijn kwalificatie voor de laatste zestien zorgde voor enorme trots bij vader Rod Harrington, voormalig nummer één bij de PDC. De tweevoudig World Matchplay-kampioen vergezelde zijn zoon bij het interview na de wedstrijd.

”Ik moest een klein traantje wegpinken”, zei de Prince Of Style tegen Sky Sports. ”Ik ben nog nooit zo nerveus geweest. Zelfs niet toen ik zelf nog speelde. Nu besef ik hoe dat geweest moet zijn voor mijn vrouw en familie in al die jaren. Wat Ryan ook nog gaat presteren in deze sport, het gaat mij trotser maken dan de trotsheid over mijn eigen prestaties.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek