Na drie Players Championship Finals-titels op rij moest Michael van Gerwen de eindzege vorig jaar afstaan aan Daryl Gurney, die de finale met 11-9 won.

De nummer één van de wereld won het toernooi in totaal vier keer. Van Gerwen pakte de eindzege in 2013, waarna titels in 2015, 2016 en 2017 volgden. De Vlijmenaar aast op eerherstel in Minehead en is vastbesloten een goede voorbereiding te draaien richting het WK Darts, dat over een kleine drie weken begint. In de eerste ronde van de Players Championship Finals wacht een duel met de talentvolle Luke Humphries.

”Natuurlijk was het teleurstellend dat ik vorig jaar in de finale verloor. Ik verlies niet vaak een finale, maar Gurney gooide de juiste dingen om de juiste momenten. Nu wil ik proberen mijn titel terug te winnen”, vertelt Van Gerwen in een vooruitblik aan de PDC.

”Ik doe aan elk toernooi mee om te winnen. Dit is het laatste toernooi voor het WK, dus ik wil goed niveau laten zien. Dan kan ik met meer vertrouwen afreizen naar Ally Pally.”

Kelly Deckers/PDC

Foto: Kelly Deckers/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek