Het is weer mogelijk om te stemmen op jouw ‘Speler van de Maand’. Jeffrey de Zwaan, Max Hopp en Jonny Clayton behoren tot de drie genomineerden voor de eretitel die wordt uitgereikt op basis van de prestaties in de maand april.

Elke maand mogen de bezoekers van deze website bepalen welke darter deze prestigieuze prijs krijgt toegewezen. De redactie van Dartsnieuws.com selecteert drie genomineerden, waarna onze bezoekers middels een poll de ‘Speler van de Maand’ kiezen!

Jeffrey de Zwaan

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

De Zwaan kende in april zijn absolute doorbraak bij de PDC. Na twee verloren finales eerder dit jaar, won ‘The Black Cobra’ eindelijk zijn eerste grote titel. Na zeges op achtereenvolgens Zoran Lerchbacher, Michael Smith, Justin Pipe, Steve Beaton, James Wilson, Gabriel Clemens en Jonny Clayton zegevierde De Zwaan tijdens het tiende Players Championship.

De Zuid-Hollander, eerder dit jaar verantwoordelijk voor de uitschakeling van Michael van Gerwen op de UK Open, tekende daarna een droomcontract bij dartsleverancier Unicorn. Met nieuwe pijlen hoopt De Zwaan later dit jaar te schitteren op een aantal grote televisietoernooien.

Max Hopp

Als eerste Duitser ooit won Hopp afgelopen maand een rankingtoernooi bij de PDC. De 21-jarige darter uit Idstein werd altijd gezien als het eeuwige talent, maar loste in Saarbrücken eindelijk zijn jarenlange belofte in.

Met name op de beslissende momenten was ‘The Maximiser’ ijzersterk. Hopp gooide zowel in de halve finale tegen Rob Cross, als in de eindstrijd tegen Michael Smith een 121 finish op de bullseye in de laatste leg. De Duitser is hierdoor geplaatst voor alle majors dit seizoen.

Jonny Clayton

Niet alleen Hopp won zijn eerste Euro Tour-toernooi, ook Jonny Clayton sloeg toe op het Europese circuit. De Welshman was de beste op de Austrian Darts Open. ‘The Ferret’ versloeg onder meer James Wade, Mensur Suljovic en Gerwyn Price op weg naar de grootste titel uit zijn carrière.

[poll id=”13″]

De verkiezing sluit op zondag 27 mei om 22:00 uur.

De genomineerden voor de verkiezing Speler van de Maand – April 2018

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek