Het is weer mogelijk om te stemmen op jouw ‘Speler van de Maand’. Gary Anderson, Corey Cadby, Michael van Gerwen en James Wade behoren tot de vier genomineerden voor de eretitel die wordt uitgereikt op basis van de prestaties in de maand maart.

Elke maand mogen de bezoekers van deze website bepalen welke darter deze prestigieuze prijs krijgt toegewezen. De redactie van Dartsnieuws.com selecteert vier genomineerden, waarna onze bezoekers middels een poll de ‘Speler van de Maand’ kiezen!

Gary Anderson

Chris Dean/PDC

Foto: Chris Dean/PDC

Anderson won afgelopen maand het grootste toernooi. Onder bizarre omstandigheden bleek ‘The Flying Scotsman’ de sterkste op de UK Open. Het toernooi werd vanwege slechte weersomstandigheden in het Verenigd Koninkrijk achter gesloten deuren gespeeld.

Het deerde de tweevoudig wereldkampioen weinig. Via zeges op Robert Rickwood (10-3), Ricky Evans (10-3) en Jermaine Wattimena (10-6) werd de laatste zestien gehaald. Op de slotdag van de UK Open gooide Anderson zich naar zijn eerste major-titel in twee jaar tijd door ook van Rob Cross, David Pallett en Corey Cadby te winnen.

In de Premier League Darts bleef Anderson in maart ongeslagen. De nummer vier van de wereldranglijst won twee duels en speelde tweemaal gelijk.

Corey Cadby

Chris Dean/PDC

Foto: Chris Dean/PDC

Cadby dankt zijn nominatie aan het bereiken van de finale op de UK Open. De Australiër legde overigens wel een makkelijkere route af dan Anderson. De voormalig jeugdwereldkampioen haalde de eindstrijd na overwinningen op Michael Rasztovits, Martin Schindler, Chris Dobey, Gerwyn Price en Robert Owen.

Op persoonlijk vlak had de 23-jarige Tasmaniër ook een uitstekende maand. Medio maart trouwde ‘King Cadby’ met zijn vriendin Breana.

Michael van Gerwen

Kelly Deckers/PDC Europe

Foto: Kelly Deckers/PDC Europe

Van Gerwen won vorige maand twee toernooien. De 28-jarige Brabander was de beste op Players Championship 5 en trok vervolgens ook een Euro Tour-toernooi naar zich toe.

Net als Anderson verloor Van Gerwen in maart geen duel in de Premier League. Echter deed ‘Mighty Mike’ het in de beste dartscompetitie ter wereld iets beter dan zijn Schotse concurrent. De nummer één van de wereld stond namelijk ook geen punt af tegen respectievelijk Simon Whitlock, Gerwyn Price, Michael Smith en Raymond van Barneveld.

James Wade

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Wade wordt met deze nominatie beloond voor zijn sterke comeback in de afgelopen weken. De achtvoudig major-winnaar was in verval geraakt, maar is inmiddels weer helemaal terug. De finishes van ‘The Machine’ zijn bijna weer net zo dodelijk als in zijn topjaren.

De Engelsman haalde een halve finale op zowel de Pro Tour als op het Europese circuit. Op de German Darts Grand Prix stond Wade ook bij de laatste vier, echter werd het laatste deel van dit toernooi in april afgewerkt. Met zijn favoriete toernooi – de World Matchplay – op komst, is Wade weer een speler om rekening mee te houden.

[poll id=”12″]

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek