Het is weer mogelijk om te stemmen op jouw ‘Speler van de Maand’. Michael van Gerwen, Mensur Suljovic en Dimitri van den Bergh behoren tot de drie genomineerden voor de eretitel die wordt uitgereikt op basis van de prestaties in de maand mei.

Elke maand mogen de bezoekers van deze website bepalen welke darter deze prestigieuze prijs krijgt toegewezen. De redactie van Dartsnieuws.com selecteert drie genomineerden, waarna onze bezoekers middels een poll de ‘Speler van de Maand’ kiezen!

Michael van Gerwen

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Voor het derde jaar op rij won Michael van Gerwen de Premier League Darts. Dit deed ‘Mighty Mike’ met veel machtsvertoon tijdens de play-offs in Londen.

Van Gerwen begon de avond met een 10-6 overwinning op regerend wereldkampioen Rob Cross. Daarna moest Michael Smith eraan geloven in de finale. ‘Bullyboy’ werd in de eindstrijd met 11-4 ruim verslagen. Tegen Smith wierp de nummer één van de wereld een gemiddelde van maar liefst 112.

Verder zegevierde ‘Mighty Mike’ tweemaal op een Euro Tour-toernooi in mei. De tweevoudig wereldkampioen was de beste op de European Darts Grand Prix en de Dutch Darts Masters.

Mensur Suljovic

PDC

Foto: PDC

Mensur Suljovic was afgelopen maand voor de tweede keer de sterkste op een televisietoernooi. ‘The Gentle’ won een historische editie van de German Darts Masters, dat bezocht werd door meer dan twintigduizend toeschouwers.

De Oostenrijker versloeg Robert Marijanovic, Rob Cross, Peter Wright en Dimitri van den Bergh op weg naar de titel.

Dimitri van den Bergh

PDC

Foto: PDC

Dimitri van den Bergh liet eveneens zijn pijlen spreken op de German Darts Masters. De Belg begon het toernooi met een klinkende 6-0 overwinning op Martin Schindler, waarbij de jeugdwereldkampioen 110 gemiddeld gooide.

‘The Dreammaker’ vervolgde het toernooi met een verrassende 8-3 overwinning op Michael van Gerwen. Na een 8-7 zege op Gary Anderson in de halve finale, strandde Van den Bergh in de eindstrijd tegen Suljovic.

De verkiezing sluit op zondag 24 juni om 22:00 uur.

[poll id=”15″]

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek