Het is weer mogelijk om te stemmen op jouw ‘Speler van de Maand’. Phil Taylor, Daryl Gurney en Darren Webster behoren tot de drie genomineerden voor de eretitel die wordt uitgereikt op basis van de prestaties in de maand juli.

Elke maand mogen de bezoekers van deze website bepalen welke darter deze prestigieuze prijs krijgt toegewezen. De redactie van Dartsnieuws.com selecteert drie genomineerden, waarna jullie middels een poll de ‘Speler van de Maand’ mogen selecteren!

Phil Taylor

Taylor dankt zijn nominatie natuurlijk aan zijn eindzege op de World Matchplay. ‘The Power’ sloot zijn laatste deelname aan het toernooi in Blackpool in stijl af door zijn zestiende World Matchplay-titel te winnen.

De 16-voudig wereldkampioen werd door zijn zware loting weinig kansen toegedicht, maar Taylor wist zich knap langs vier (voormalig) wereldkampioenen te vechten. Gerwyn Price, Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Adrian Lewis konden de 57-jarige Engelsman niet van een finaleplek afhouden. In de eindstrijd werd vervolgens Peter Wright met 16-8 verslagen.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Daryl Gurney

De maand juli verliep zeer succesvol voor Gurney. De Noord-Ier begon de maand met een finaleplaats en een plek bij de laatste vier op twee Pro Tour-toernooien.

Vervolgens bereikte ‘Superchin’ voor het eerst de finale van een televisietoernooi door de eindstrijd te halen van de U.S. Darts Masters. Gurney boekte zeges op onder meer Gary Anderson en Peter Wright, maar kwam vervolgens tekort tegen Michael van Gerwen. Gurney behield zijn goede vorm op de World Matchplay, waar hij tot de halve finale kwam. In Blackpool wist hij wederom van Anderson te winnen, een sterke Wright voorkwam een tweede finale op rij.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Darren Webster

Webster won afgelopen maand voor de tweede keer een ranking-titel bij de PDC, het was zijn grootste triomf bij de profbond in ruim tien jaar. ‘The Demolition Man’ sloeg toe tijdens het vijftiende Players Championship.

Op de World Matchplay liet Webster zien dat zijn stage performance ook verbeterd is. De Engelsman plaatste zich ten koste van James Wade en Steve West voor de laatste acht. In de kwartfinale bleek Wright net iets te sterk voor Webster.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Wie is jouw 'Speler van de Maand' juli?

  • Daryl Gurney (70%, 163 Votes)
  • Phil Taylor (16%, 36 Votes)
  • Darren Webster (14%, 33 Votes)

Total Voters: 232

Laden ... Laden ...
Tags: | | | |

Schrijver: Pieter Verbeek