Het is weer mogelijk om te stemmen, ditmaal voor ‘Speler van de Maand’ – mei. Voor deze verkiezing heeft Dartsnieuws.com vijf spelers genomineerd.

De bezoekers van onze website bepalen welke speler wordt uitgeroepen tot beste speler van de afgelopen maand. Tot en met zondag 11 juni 22:00 uur is het mogelijk om hiervoor je stem uit te brengen. Onderaan het artikel is het mogelijk om te stemmen, maar we nemen eerst de genomineerden door.

Michael van Gerwen

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen won in de maand mei de Premier League Darts. ‘Mighty Mike’ profiteerde optimaal van de zes gemiste matchdarts door Peter Wright en won de bloedstollende finale met 11-10. Daarnaast bereikte Van Gerwen twee finales. De finale van de European Darts Grand Prix werd echter met 6-0 verloren aan Wright. Gary Anderson bleek ruim twee weken later te sterk voor ‘MvG’ in de eindstrijd van de Dubai Darts Masters.

Gary Anderson

PDC

Foto: PDC

Na een fantastisch duel met Van Gerwen, wist Gary Anderson zijn titel te prolongeren op de Dubai Darts Masters. In de open lucht noteerde ‘The Flying Scotsman’ een gemiddelde van 110.88 om de 28-jarige Nederlander met 11-7 te verslaan. Anderson haalde ook de halve finale van de Premier League Darts, maar moest daarin zijn meerdere erkennen in Van Gerwen.

Peter Wright

PDC Europe

Foto: PDC Europe

De maand mei was een solide maand voor Peter Wright, maar kende ook een groot dieptepunt. ‘Snakebite’ miste maar liefst zes pijlen om voor het eerst de Premier League Darts op zijn naam te schrijven. Wright verzuimde zijn kansen te benutten en liet Van Gerwen ontsnappen met de eindzege. Eerder in de maand wist de Schot wel van de Brabander te winnen in een eindstrijd. De finale van de European Darts Grand Prix werd met maar liefst 6-0 gewonnen. Daarnaast bereikte Wright halve finales op de Gibraltar Darts Trophy en de Dubai Darts Masters en won hij Players Championship 11.

Michael Smith

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Na achttien maanden zonder titel wist Michael Smith de afgelopen maand eindelijk weer eens een toernooi naar zijn hand te zetten. ‘Bullyboy’ was de beste op de Gibraltar Darts Trophy na zeges op Christian Kist, Dimitri van den Bergh, Rob Cross, Peter Wright en Mensur Suljovic. Op dit toernooi liet Smith zien over stalen zenuwen te beschikken, vier van de vijf wedstrijden werden immers met 6-5 gewonnen. Het was alweer de vierde titel op het Euro Tour-circuit voor de voormalig jeugdwereldkampioen.

Rob Cross

Lawrence Lustig/PDC

Lawrence Lustig/PDC

Rob Cross blijft indruk maken dit jaar. De Engelsman veroverde in mei zijn tweede titel bij de PDC en heeft zich inmiddels opgewerkt naar de 52ste positie op de wereldranglijst. Naast zijn eindzege op Players Championship 12, bereikte Cross ook een halve finale op de Pro Tour en twee kwartfinales op de Euro Tour.

[poll id=”6″]

Tags: , , , , , ,

Author: Pieter Verbeek