Diogo Portela doet donderdag voor de vierde keer mee aan de Q-School. Een Tour Card wist de Braziliaan in de afgelopen drie jaren nog niet te verdienen. Wel mocht Portela vanwege zijn hoge positie op de reservelijst in 2017 veel Pro Tour-toernooien spelen.

‘Braziliant’ maakte vorig seizoen zijn debuut op het Euro Tour-circuit en de World Cup of Darts. Als kers op de taart kwam Portela ook in actie op het WK Darts. De Zuid-Amerikaan liet prima spel zien, maar moest met 3-1 buigen voor Peter Wright. Met de ervaring van het wereldkampioenschap in zijn bagage, hoopt Portela eindelijk zijn Tour Card te bemachtigen.

”Eerst deed ik mee aan de Q-School om ervaring op te doen, nu ben ik klaar om een Tour Card te winnen. Vorig jaar was ik er dichtbij, maar ik miste te veel dubbels om nog punten te halen.”

”Wanneer het nu wel lukt, weet ik zeker dat ik er klaar voor ben om het tegen de grote namen op te nemen”, vertelt Portela aan The Maximum Darts. Het maakt niet uit of je tegen Michael van Gerwen, Gary Anderson of Peter Wright speelt. Ik zal er op voorbereid zijn.”

”Ik ben niet bang meer om tegen grote namen te spelen. Tijdens mijn allereerste Q-School moest ik in mijn eerste partij aantreden tegen Robbie Green. Daar dacht ik te veel over na, dat gaat nu absoluut niet meer gebeuren!”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

 

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek