Matt Porter heeft de beslissing van de PDC om negen vervangers aan te wijzen voor Gary Anderson verdedigd. Porter, uitvoerend bestuurder bij de PDC, geeft aan dat er geen uitgesproken kandidaat was om de plek van Anderson in te nemen.

“Er was geen uitgesproken kandidaat om Anderson te vervangen. Natuurlijk zullen er spelers teleurgesteld zijn. Wij moeten de Premier League beschermen en ook de toekomst. Er is veel discussie over de gekozen spelers, maar laten we niet vergeten dat de meeste van de spelers in de toekomst een vaste plaats in de Premier League zullen hebben. Het is alleen de vraag wanneer, dus dit is een auditie”, legt Porter uit in gesprek met Live Darts.

De beslissing van Anderson om zich af te melden voor de Premier League kwam niet uit de lucht vallen. ‘The Flying Scotsman’ liet ook de Masters aan zich voorbij gaan. Dus moest de PDC toen al met een alternatief rekening houden.

“Op de achtergrond hebben we hier altijd over nagedacht, want iedere speler kan iets overkomen. Vorige week kregen we het bericht dat Anderson in ieder geval The Masters niet zou spelen, waardoor wij al een concreet plan moesten maken voor het geval de Premier League ook niet zou lukken.”

Tot slot toonde Porter begrip voor de keuze van Anderson om niet mee te doen aan de beste dartscompetitie ter wereld. “Voor ons is het uiteraard een groot gemis en we wensen hem een goed herstel. Het belangrijkste is dat hij geen schade aan zijn rug oploopt waar hij op lange termijn nog hinder van zal ondervinden, daardoor heeft hij de juiste keuze gemaakt.”

RTL7Darts

Foto: RTL7Darts

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek