Ook op dag twee van het Europees Kampioenschap in Zweden was het Nederlands team ijzersterk. De Nederlandse jongens speelden het teamtoernooi terwijl de meisjes aan het singles event gingen beginnen.

De dag begon met de kwartfinales van het singletoernooi van de jongens. Justin van Tergouw wist overtuigend te winnen van de Duitser Ron Kolberg en ook Wessel Nijman wist af te rekenen met Keelan Kay, die hij in de poulefase ook al had verslagen. De Nederlandse jongens staan nu in de halve finale tegenover elkaar. De andere halve finale is in zijn geheel een Engelse aangelegenheid. Dit betekent dat de finale zal gaan tussen Nederland en Engeland!

Hieronder de kwartfinales van het singletoernooi:
Jarred Cole (Engeland) – Roman Benecky (Tsjechië) 2-0
Jack Vincent (Engeland) – Killian Heffernan (Ierland) 2-0
Keelan Kay (Engeland) – Wessel Nijman (Nederland) 1-2 (2-0, 1-2, 0-2)
Justin van Tergouw (Nederland) – Ron Kolberg (Duitsland)  2-0 ( 2-0, 2-1)

Voor wat betreft het jongensteam liep het soepel. Duitsland werd met 9-2 opzij gezet en Hongarije werd zelfs met 9-1 verslagen. In die wedstrijd speelden de Nederlandse jongens bijzonder goed. Zo gooide Levy Frauenfelder een 152-finish en wist Wessel Nijman tweemaal de maximale score van 180 te gooien en een 12-darter. Het laatste obstakel in de poulefase waren de Zwitsers. Ook zij moesten een afstraffing ondergaan en verloren met 9-3. In de kwartfinale bleken Levy Frauenfelder, Marvin van Velzen, Wessel Nijman en Justin van Tergouw met 9-0 te sterk voor Gibraltar. Door die overwinning staan de Nederlandse jongens morgen in de halve finale.

Teamtoernooi jongens
Poule 2
Duitsland
Hongarije
Nederland
Zwitserland

Duitsland – Nederland 2-9
Hongarije – Nederland 1-9
Zwitserland – Nederland 3-9

kwartfinale
Nederland – Gibraltar 9-0

Lerena Rietbergen speelde sterk in de poulefase van het singletoernooi en wist, ondanks verlies tegen de Ierse Katie Sheldon, vrij gemakkelijk de kwartfinales te bereiken. Daarin moest ze het opnemen tegen de Engelse titelverdedigster Beau Greaves. Onze landgenote begon ijzersterk met o.a. een 148-finish. Ondanks dat ze meerdere wedstrijdpijlen miste wist ze de wedsrijd wel te winnen met 3-2 en plaatst zich daarmee voor de halve finale van morgen. Daarin zal ze gaan spelen tgen de Turkse Emine Dursan, die haar halve finale met 3-2 wist te winnen van de Ierse Sheldon. Layla Brussel, de Europees kampioen van 2015, wist de kwartfinales net niet te bereiken. In de poulefase verloor ze van de Engelse Shannon Reeves en van Vivien Czipo uit Hongarije. Vorig jaar wist Layla Brussel de Hongaarse nog bij de laatste 16 te verslaan.

Singletoernooi meisjes
Poule 1
Lerena Rietbergen (Nederland) – Chloe O’Brien (Schotland) 3- 1
Lerena Rietbergen (Nederland) – Cheyenne Vleugels (België)  3-0
Katie Sheldon (Ierland) – Lerena Rietbergen (Nederland) 3-0
Carina Rauscher (Oostenrijk) – Lerena Rietbergen (Nederland) 0-3
Lerena Rietbergen (Nederland) – Elizabeth Karlsson (Zweden) 3-1

Kwartfinale
Lerena Rietbergen (Nederland) – Beau Greaves (Engeland) 3-2

Poule 4
Layla Brussel (Nederland) – Cassandra De Keyzer (België) 3-0
Melisa M. Dogan (Turkije) – Layla Brussel (Nederland) 0-3
Layla Brussel (Nederland) – Shannon Reeves (Engeland) 0-3
Vivien Czipo (Hongarije) – Layla Brussel (Nederland) 3-1
Bobbie Smith (Schotland) – Layla Brussel (Nederland) 0-3
Layla Brussel (Nederland) – Amy Byrne (Ierland) 3-0

De hoge kwaliteit en goede sfeer in het team leiden er toe dat in alle halve finales Nederlandse vertegenwoordigers zijn te vinden. Vandaag mag het Nederlandse team vol aan de bak en zal duidelijk worden welke kleuren medailles er mee naar huis gaan.
Bron: NDBdarts.nl
Tags:

Author: Pieter Verbeek