In Dublin is donderdagavond de groepsfase begonnen van de Premier League. Michael van Gerwen won in een geweldige partij van James Wade. De Engelsman verloor nadat Van Gerwen een 138 finish uitgooide maar was beter dan de afgelopen tijd. Een gemiddelde van 110,82 was niet genoeg om te winnen, de Nederlander produceerde 113,62 gemiddeld over de drie darts: 7-5 voor Van Gerwen.

Zagen wij voor het laatst een iconisch duel tussen Phil Taylor en Raymond van Barneveld? Won Barney nog in Ahoy, nu moest hij met 7-3 capituleren tegenover The Power die mogelijk met pensioen gaat. Later won Van Barneveld wel met 7-2 van James Wade die nu niet verder dan een gemiddelde van 93,58 kwam, wat een verschil.

Nu gaat Van Gerwen aan de leiding met 16 punten, gevolgd door Van Barneveld en Wright met 14 punten en Taylor met 11 punten. Tijd om vooruit te blikken naar speelronde 11 die gehouden wordt in Liverpool. Wij halen een paar leuke partijen eruit en kijken wat de bookmakers ervan denken. Wil je zelf ook een inzet plaatsen? Dat kan bij LeoVegas!

Michael van Gerwen – Peter Wright

Het klapstuk van de avond is de tweede partij in Liverpool. De nummers 1 & 2 van de ranglijst waarbij Michael van Gerwen een grote concurrent op achterstand kan zettten. Of is het Peter Wright die laat die zijn concurrent laat zweten.

Begin april won Van Gerwen in Milton Keynes nog van Wright: het werd 6-1. Maar de laatste tijd doet Wright het beter tegen Van Gerwen. Na een losing streak van zestien duels won hij twee van de laatste vijf onderlinge duels. De laatste was de finale van het PDC German Darts Championship eind maart: 6-3.

https://i.gyazo.com/fdcbf5f20dd9c3fa6a0ff6b1b607968d.png

Adrian Lewis – Raymond van Barneveld

Adrian Lewis boekte een hele goede overwinning in het eerste duel in de groepsfase. Hij versloeg de wereldkampioen van 2015 en 2016 Gary Anderson met 7-3. Daarmee won hij 4 van zijn laatste 5 partijen in de Premier League en is daarmee aan een indrukwekkende opmars bezig. Wil hij nog een rol van betekenis spelen, dan moet hij winnen van Raymond van Barneveld en dan ligt de weg naar boven open. De laatste twee duels in de Premier League verloor hij echter van de Nederlander, dus hij zal er niet gerust op zijn.

Wetende dat de nummers 1 en 2 het tegen elkaar opnemen kan Van Barneveld aan de andere kant natuurlijk een stap omhoog zetten en daarmee een belangrijke stap naar de play-offs. Na deze partij wacht een week later de clash tegen landgenoot Michael van Gerwen. De bookmakers geven Van Barneveld een heel klein voordeel.

https://i.gyazo.com/9b6307c1b8f31e20ec7658a6fdef97ce.png

Peter Wright – Gary Anderson

De avond in de Echo Arena wordt afgesloten door de nummers 2 & 3 van de Order of Merit. De laatste drie partijen in de Premier League zijn met winst Wright, gelijkspel en winst Anderson perfect in evenwicht. Maar drie van de laatste vier partijen gingen naar Anderson, waarvan de belangrijkste de halve finale van het PDC World Championship was op 1 januari van dit jaar.

Voor Wright zal ongetwijfeld meespelen dat het de tweede partij van de avond is. Kan hij twee keer op top niveau gooien en hoe werkt een eventueel verlies door in de eerste partij? Anderson start de avond tegen Dave Chisnall die de minste mag worden geacht van alle overgebleven spelers. Een trainingspartijtje om even op te warmen? Wij zetten ons geld op Gary Anderson in deze partij.

https://i.gyazo.com/257bcc6ff3d6a0d23f97ec266e31baf7.png

Schrijver: Henno Lubbers