Gerwyn Price was vorig jaar de koning van de puntendelingen tijdens de Premier League Darts. De editie van dit jaar werd in stijl begonnen; met een gelijkspel tegen Rob Cross.

Price gaf halverwege de partij een break voorsprong uit handen door zijn eigen leg niet binnen 21 pijlen te finishen. Vervolgens moest The Iceman nog hard werken om überhaupt nog een punt over te houden aan het duel met zijn Engelse tegenstander.

De Welshman sprak na afloop van een gemiste kans. ”Dit is erg teleurstellend. Ik kwam 4-2 voor en volgens mij domineerde ik de wedstrijd. Echter miste ik enorm veel dubbels en dat tekent mijn carrière voorlopig. Uiteindelijk pak ik nog een punt, maar ik moet stoppen met het weggeven van punten.”

”Scorend gaat het erg goed. Het zijn gewoon de dubbels, zelfs wanneer ik drie pijlen in de hand heb. Als je het toernooi wil winnen of de O2 Arena (locatie play-offs, red.), wil halen, dan moet je zulke kansen benutten.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek