Gerwyn Price passeerde Mensur Suljovic in de stand van de Premier League Darts na een 8-5 overwinning op de Oostenrijker in Liverpool.

‘The Iceman’ is nu in het bezit van één van de plekken die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs. Price, die vorige week een punt pakte tegen Michael van Gerwen, kwam tegen Suljovic na een flitsende start op een 3-0 voorsprong.

Suljovic sloeg echter terug door de vier daaropvolgende legs te pakken. ‘The Gentle’ miste daarna kansen voor 5-3, waarna Price het initiatief weer terug pakte. De Welshman liep weg naar 7-4 en won uiteindelijk met 8-5.

”Alle overwinningen vanaf nu kunnen van doorslaggevende waarde zijn. Ik ben blij met de zege, maar niet met mijn vertoonde spel”, zei Price met een gemengd gevoel na afloop.

”Ik ken het spel van Mensur door en door en ik dacht dat ik hem aan het begin van de partij onder controle had. We waren beiden niet op ons best, maar wellicht was ik de meest gelukkige. Het gaat best aardig de laatste weken en ik ga met vertrouwen naar Cardiff volgende week”, besloot de nummer zeven van de wereld over zijn aanstaande opwachting in eigen land.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek