Gerwyn Price behield zijn ongeslagen status in de Premier League Darts. Dankzij een 7-3 overwinning op Mensur Suljovic blijft ‘The Iceman’ de enige darter in de competitie zonder nederlaag.

Finishes vanaf 107 en 127 brachten Price op respectievelijk een 2-0 en 5-1 voorsprong. De eerste break gaf de Welshman nimmer uit handen, waardoor de nummer zeven van de wereld relatief eenvoudig zijn tweede zege van de competitie boekte. Toch was Price niet helemaal tevreden na zijn partij tegen de Oostenrijker.

”Mijn scores liepen niet lekker, maar ik ben gered door mijn finishes. Vooral met mijn derde pijl wist ik de dubbels goed te raken”, analyseerde de Grand Slam-kampioen.

Price keek vervolgens al met een schuin oog naar volgende week, wanneer Michael van Gerwen wacht als tegenstander. ”Ik ben blij dat ik zo’n resultaat heb kunnen boeken in aanloop naar het duel met Van Gerwen. Ik pak mijn puntjes en blijf de enige ongeslagen speler, hopelijk slaag ik erin om dat vast te houden.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek