De Britse sportzender Sky Sports blikt met spelers terug op de grootste overwinning uit hun carrière. Ditmaal spraken zij met Gerwyn Price, die tijdens de Grand Slam of Darts 2018 zijn eerste major-titel pakte.

De Welshman reisde vorig jaar als outsider af naar Wolverhampton voor de Grand Slam of Darts. Na het winnen van zijn groep, was Price te sterk voor Josh Payne, Simon Whitlock en Mensur Suljovic op weg naar de finale.

In de finale kwam The Iceman al snel op een break achterstand. Anderson pakte een 7-4 voorsprong, maar de Welshe darter slaagde erin om terug te keren tot 7-7.

Zijn veerkracht was aangesterkt door de gebeurtenissen in zijn eerdere duels tijdens dat toernooi. ”Simon (kwartfinale) en Mensur (halve finale) hadden van mij moeten winnen. Tegen Mensur stond ik op een gegeven moment 10-5 achter. Maar ik bleef erin geloven.”

”Ik wist dat wanneer zo’n moment zich ook voor zou doen in de finale, ik erin zou slagen om mezelf weer terug te vechten in de wedstrijd. Tegen Gary stond ik een keer op een achterstand van vier legs. Maar ik gaf niet op. Zolang je de druk erop blijft houden, gaan ze vanzelf minder gooien. Dat gebeurde ook bij Gary.”

Nadat Price terug was gekeerd tot 7-7, nam Anderson opnieuw een ruime voorsprong. The Flying Scotsman liep uit naar 11-8. Het werd echter opnieuw gelijk in de 26ste leg (13-13). Dat leidde even later tot een enorme vreugde-uitbarsting bij Price, dat uiteindelijk nog een lang staartje kreeg.

Anderson kon zichzelf niet in bedwang houden en gaf de Welshman een duw. Toch was het alleen Price die later een fikse boete zou krijgen van de tuchtcommissie. Het zorgde er wel voor dat Anderson zijn concentratie kwijt was. Het momentum verschoof naar The Iceman en Price won het duel met 16-13.

”Het is altijd geweldig om een beker omhoog te mogen houden. Maar het feit dat het mijn eerste major-titel was en ik de eerste major-winnaar uit Wales werd, maakte het nog meer speciaal. Het gevoel dat ik had na het verslaan van mijn aartsvijand was geweldig.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek