Gerwyn Price heeft een knappe derde plek behaald op de onofficiële jaarranking. De PDC-wereldranglijst is gebaseerd op prestaties van spelers in de afgelopen 24 maanden, waardoor deze niet altijd een goede graadmeter is.

De jaarranking van statisticus Burton DeWitt geeft beter weer hoe spelers in 2018 gepresteerd hebben. Zo staat bijvoorbeeld Gary Anderson op een tweede plek, terwijl hij vijfde op de reguliere wereldranglijst staat. Michael van Gerwen staat op zowel de jaarlijkse als de wereldranglijst op de eerste plaats.

Price staat na een Euro Tour-titel en zijn eindzege op de Grand Slam of Darts dus op de derde plaats. James Wade, winnaar van het EK Darts, eindigde op plek vier, kort voor Daryl Gurney.

Regerend wereldkampioen Rob Cross moest het doen met een tiende plek, achter Peter Wright, Mensur Suljovic, Simon Whitlock en Ian White. Jeffrey de Zwaan is op plek twintig na Van Gerwen de beste Nederlander van het seizoen.

Raymond van Barneveld liet veel toernooien schieten en eindigde als 48ste op de jaarranking. Een groot contrast met de reguliere wereldranglijst, waar ‘Barney’ zeventiende staat.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek