Gerwyn Price en Joe Cullen hebben zich als eerste spelers geplaatst voor de laatste acht op de Danish Darts Open in Kopenhagen.

Cullen was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Peter Wright. ‘The Rockstar’ wist de Schot te overklassen, maar kon door missers op de dubbels niet echt het verschil maken in de beginfase. In de zevende leg kwam Cullen dan toch op een break voorsprong met een 15-darter. De Engelsman klaarde vervolgens de klus in de tiende leg met een 11-darter voor een 6-4 overwinning.

Price stond twee legs af tegen Stephen Bunting, slechts twee van zijn negen pijlen op de dubbels wist te benutten. Dit deed ‘The Iceman’ een stuk beter met zes uit vijftien. Price wierp bovendien vier maximale scores en een gemiddelde van 99.

De eerste editie van de Danish Darts Open werd in 2018 gewonnen door Mensur Suljovic na een 8-3 zege op Simon Whitlock in de finale. Michael van Gerwen werd tijdens dat toernooi uitgeschakeld door Brendan Dolan.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema Danish Darts Open 2019

Zondag 16 juni
Derde ronde
Middagsessie

Gerwyn Price (99.43) 6-2 (87.89) Stephen Bunting
Peter Wright (93.64) 4-6 (95.31) Joe Cullen
Kirk Shepherd v Chris Dobey
Daryl Gurney v Jose de Sousa
James Wade v Jonny Clayton
Adrian Lewis v Simon Whitlock
Mensur Suljovic v Dave Chisnall
Ian White v Jermaine Wattimena

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek