Gerwyn Price en Mark Webster waren de verrassende finalisten op de World Cup of Darts. In de eindstrijd konden zij Nederland echter niet in de problemen brengen.

De darters uit Wales kwamen in de eerste ronde nog goed weg toen Kim Viljanen namens Finland twee matchdarts miste om de Finnen de tweede ronde in te gooien. Vervolgens werden Ierland, Rusland en België met 2-0 opzij gezet.

Net als in 2010 kwam Wales tegenover Nederland te staan in de finale van het WK voor landenteams. In de eindstrijd wist alleen Mark Webster een punt te pakken tegen het Nederlandse topduo Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Gerwyn Price verloor zijn beide singles en ook de koppelpartij ging verloren. Ondanks de nederlaag, nemen Price en Webster met het hoofd omhoog afscheid van het toernooi.

”Vanaf het eerste moment hebben we prima gespeeld. Donderdag had ik absoluut voor een finaleplaats getekend”, vertelde Price. ”Het is teleurstellend om te finalen, maar het is moeilijk om een goed resultaat te behalen tegen spelers als Michael en Raymond wanneer zij op hun top spelen.”

”Ik ben zeer trots op wat wij bereikt hebben”, voegde Webster daar aan toe. ”We hadden kunnen winnen als we goede scores op het juiste moment hadden gegooid. Echter heb ik een geweldig weekend gehad met Gerwyn, ik heb er elk moment van genoten.”

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek