Gerwyn Price is na twaalf speelrondes de nummer vier in de Premier League Darts. ‘The Iceman’ boekte vorige week in eigen land een belangrijke zege op Michael Smith.

De Welshman hoopt de komende weken verdere stappen te zetten richting het bereiken van de play-offs, die op 23 mei in Londen worden gespeeld. Donderdagavond speelt Price tegen nummer twee Rob Cross en de Grand Slam-kampioen heeft een zege nodig om zijn plek in de top-4 te handhaven.

”Normaal gesproken voel ik nooit druk om te presteren, maar in het begin van de partij had ik daar wel even last van. Daarna kwam ik tot rust en wist ik de zege over de streep te trekken. Het was zeer speciaal om in een zaal vol met fans uit Wales te spelen”, blikte Price terug op zijn duel tegen Smith in Cardiff.

Daarnaast kijkt de nummer zeven van de wereld ook vooruit, naar het halen van zijn grote doel. ”Tegen Michael van Gerwen wist ik een punt te pakken en nu mik ik op twee punten in de resterende potjes. Zelfs als spelers hun beste spel tegen mijn beste spel spelen, voel ik dat ik ga winnen. Ik ben er enorm op gebrand om in de top vier te blijven en dat is mijn doelstelling voor de komende weken.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Michael Cooper/PDC

Foto: Michael Cooper/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek