Gerwyn Price hield de gemoederen vrijdag weer flink bezig. ‘The Iceman’ won het 27ste Players Championship-toernooi, maar het ging na afloop weer vooral over zijn gedrag.

Voor aanvang van de beslissende leg stak zijn Krzysztof Ratajski zijn hand uit om de Welshman succes te wensen. Price negeerde de Pool echter en weigerde de goedbedoelde handdruk.

Na afloop vertelde de Grand Slam-kampioen waarom hij dat deed. ”Hij speelt zijn spel en ik de mijne. Ik ga hem geen succes wensen voor de laatste leg van de finale. Sterker nog, ik hoop dat hij een slechte leg gooit.”

”Ik had deze wedstrijd makkelijk moeten winnen. Dat gold ook voor eerdere duels op de dag, waar ik een aantal keren goed weg kwam. Ik heb het toernooi gewonnen, maar krijg hier geen extra vertrouwen van. Ik moet effectiever worden en duels eerder afmaken.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek