Ondanks de aanvaring met Daryl Gurney vorige week in Sheffield, weigert Gerwyn Price zijn houding aan te passen op het podium. Zeker niet wanneer ‘The Iceman’ donderdagavond een belangrijke ontmoeting wacht in de Premier League Darts.

Price speelt tijdens de zestiende speelronde van de competitie tegen Peter Wright. De Welshman heeft een overwinning nodig om een goede kans te maken op de play-offs.

Daarnaast moeten ook de resultaten van zijn concurrenten de kant van Price opvallen. Indien James Wade, Daryl Gurney en Mensur Suljovic alle drie winnen, dan is de Grand Slam-kampioen sowieso de klos.

”Aan het begin van de competitie had ik voor dit scenario getekend”, zo vertelt Price in gesprek met de PDC. ”Maar zes weken geleden had ik deze uitgangspositie teleurstellend gevonden. Het is uit mijn handen geglipt.”

”Desondanks blijft het een geweldig seizoen voor mij in de Premier League Darts, ondanks dat ik te vaak de punten heb moeten delen. Ik ga mezelf blijven en mijn eigen spel spelen”, belooft ‘The Iceman’ in aanloop naar zijn ontmoeting met Wright.

Price blikte ook nog kort terug op zijn akkefietje met Gurney. De nummer zeven van de wereld heeft inmiddels gesproken met de Noord-Ier en besloten om het incident achter zich te laten.

”Hij heeft zijn excuses aangeboden en daar heb ik respect voor. We hebben het goedgemaakt en achter ons gelaten. Nu ben ik enkel bezig met mijn komende wedstrijd.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek