Gerwyn Price was zaterdag met 16-9 te sterk voor Gary Anderson in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts. Dit duel leverde beduidend minder spektakel op dan vorig jaar.

Deze ontmoeting was de herhaling van de Grand Slam-finale uit 2018. Deze wedstrijd ging de boeken in als één van de meest opmerkelijke finales ooit. Price pakte destijds zijn eerste major-titel, maar het ging in de maanden die volgden vooral over zijn gedrag in die partij. Het leverde The Iceman een fikse boete op, terwijl Anderson een waarschuwing kreeg voor het duwen van zijn opponent.

Price gedroeg zich zaterdag ingetogen tegen zijn Schotse rivaal, maar liet na afloop weten dat dit niks te maken had met de nasleep van vorig jaar. ”Ik probeerde zo kalm mogelijk te blijven, want ik wilde mijn focus bewaren. Eerlijk gezegd heb ik zelfs niet eens gedacht aan de finale van vorig jaar. Dat had niks te maken met hoe ik nu speelde. Enkel op het einde liet ik mij een beetje gaan.”

”Het was niet één van de beste wedstrijden en heb zelf ook niet mijn beste spel laten zien. Gary maakte in het begin wat foutjes en ik was enorm blij dat ik een 5-0 voorsprong had gepakt. Vanaf 8-2 stond ik iets meer onder druk, maar ik zei tegen mezelf ‘kom op deze partij moet ik winnen’.”

Hoewel het publiek duidelijk op de hand van Anderson was, had de Welshman dit keer weinig last van gejoel en gefluit tijdens zijn beurten. Daar was Price erg blij mee. ”Gary is een geweldige speler, tweevoudig wereldkampioen en ik snap dat het publiek zijn kant koos. Maar ze waren geweldig en daar moet ik ze voor bedanken.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek