Gerwyn Price is niet bepaald geliefd bij het dartspubliek, maar hoopt daar tijdens de Champions League of Darts verandering in te brengen.

Tijdens dit unieke toernooi op 19 en 20 oktober treft de top acht van de wereldranglijst elkaar in Leicester. Waar spelers tijdens de Champions League of Darts strijden om de hoofdprijs van 100.000 pond, heeft toernooisponsor Paddy Power eenzelfde bedrag beschikbaar gesteld biij een negendarter.

Wanneer een speler een negendarter weet te gooien tijdens dat toernooi, wordt dat bedrag onder alle aanwezige fans in de zaal verdeeld. Price ziet deze mogelijkheid als een mooie kans om zijn reputatie bij het dartspubliek te verbeteren.

”Ik zou dolgraag een negendarter gooien”, zegt de Welshman in gesprek met de PDC. ”Dit jaar heb ik er één gegooid op de Euro Tour, maar op televisie heb ik er nu al twee of drie gemist. Ik heb dus kansen gehad, maar nooit benut.”

”Het zou geweldig voor mij zijn om eindelijk een perfecte leg op televisie te noteren. Dat het publiek dan 100.000 pond krijgt om te verdelen is een bonus. Misschien helpt dat mij om het publiek voor me te winnen.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Zwaarste poule

Price is bij de Champions League of Darts ingedeeld in Groep B samen met Rob Cross, Daryl Gurney en Peter Wright. Terwijl de andere poule bestaat uit Michael van Gerwen, Michael Smith, Gary Anderson en James Wade. ‘The Iceman’ denkt dat hij in de zwaarste groep zit.

”Op basis van de huidige vorm denk ik dat onze poule het zwaarst is. Maar uiteindelijk doet de top acht van de wereldranglijst mee, dus het maakt niet uit in welke poule je zit.”

”Het is mooi om aan zulke toernooien mee te mogen doen. Net als de Premier League Darts. Ze tellen niet mee voor de wereldranglijst, maar het zijn grote toernooien. Ik kijk er naar uit, net als naar de andere toernooien later dit jaar en ik ga mijn uiterste best doen.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek