Gerwyn Price kende zondag de beste dag uit zijn dartscarrière door met zeges op Michael van Gerwen en Peter Wright zijn titel op de Grand Slam of Darts te prolongeren.

Twaalf maanden na zijn controversele finale tegen Gary Anderson, liet The Iceman dit keer zijn pijlen spreken. Van Gerwen beet zich stuk op de voormalig rugbyer en in de finale tegen Wright was Price ontketend met een gemiddelde van bijna 108.

”Ik ben ontzettend blij. Halverwege de partij merkte ik dat ik erg goed speelde. De pijlen vielen makkelijk de triples in en ik hield Peter onder druk. Ik speelde mijn absolute topwedstrijd en voelde mij erg comfortabel op het podium. Wright is een speler van wereldklasse en van hem 16-6 winnen is ongelofelijk.”

Met het veroveren van zijn tweede major-titel stijgt Price naar de derde plek op de wereldranglijst. ”Daar verdien ik te staan, misschien zelfs op de tweede plek.”

”Ik heb een goed jaar á anderhalf jaar achter de rug. Dat zorgt voor extra vertrouwen en de afgelopen zes maanden heb ik telkens zelfverzekerd aan de start gestaan. Hopelijk kan ik mijn zelfvertrouwen meenemen naar komend weekend en kan ik een goed resultaat boeken op de Players Championship Finals.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek