Titelverdediger Gerwyn Price ontsnapte zondag aan een nederlaag tegen Robert Thornton op de Grand Slam of Darts. The Iceman zegevierde met 5-4, nadat hij twee matchdarts overleefde.

Thornton had een 4-3 voorsprong, maar door een 12-darter in de beslissende leg ging de zege alsnog naar Price, die nu bovenaan in zijn groep staat. ”Ik had niet meer kunnen wensen dan dit”, reageerde de Welshman na afloop.

”Ik was Robert continu aan het achtervolgen, zijn triples liepen ontzettend goed. Daarom had ik niet verwacht de kans te krijgen hem te breaken, gelukkig lukte dat uiteindelijk wel.”

Ondanks twee zeges is de nummer vijf van de wereld nog niet zeker van een plek bij de laatste zestien. Sterker nog, wanneer hij zijn laatste poulewedstrijd verliest van Dimitri van den Bergh, dan is Price zeer waarschijnlijk uitgeschakeld.

”De poulefase overleven is een lastige opgave, maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik probeer op een iets andere manier te spelen dan normaal, maar het werkt nog niet echt. Ik ga proberen het beste ervan te maken tegen Dimitri.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek